onsdag 14. mars 2012

Debatten mellom Wergeland og Welhaven - halvt saklig

Dette er en debatt vi har tenkt ut replikker til mellom Wergeland og Welhaven. Det skal forestille en debatt i et radiolokale, hvor Welhaven til slutt mister temperamentet helt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Wergeland: Jeg mener at vi, norske borgere burde ha vår egen kultur.

Welhaven: Men vi har jo allerede kommet så langt på den danske; det ville vært ren idioti å snu nå!

Wergeland: Men er De ikke enige i at det norske folk fortjener sin egen norske kultur, uten innflytelse fra utlandet?

Welhaven: Ikke på noen måte! De kan vel ikke si imot at Norge klarer seg fint som det er, selv med dansk kultur i rampelyset?

Wergeland: Men man kan da se at et flertall av norske borgere ønsker en ny kultur?!

Welhaven: Det er grunnet dårlig evne til ettertanke! Enhver norsk borger som tenker godt over denne debatten vil komme frem til at jeg og mitt Intelligensparti har rett!

Wergeland: De kan da ikke sitte i en debatt og fornærme Deres eget folk! Hva slags mann tror De at De er?!

Welhaven: Jeg og mitt Intelligensparti har sett nøye over begge parters argumenter, og en dansk kultur vil være best både for Norge, den norske Ånd, og de norske borgere!

Wergeland: De må da vel skjønne det, kjære Welhaven, at norske borgere ønsker å ha styringen selv, og kvitte seg med gammelt dansk!

Welhaven: De er rett og slett så inkompetent angående temaet. De er ikke engang verdt å diskutere med!

Welhaven stormer ut av lokalet i vilt sinne.

3 kommentarer:

  1. Veldig fine innlegg! Fin oversikt og ryddig tekst.

    SvarSlett
  2. fin :D Veldig flott design:D kjempe bra Rønningen og Nordby?

    SvarSlett
  3. Flotte bilder, jeg beundrer måten fotografen har holdt kamera på, som får bildene til å se levende ut i et perspektiv som utspeiler seg i sin naturlige form på bloggen i objektets gang under fotofiltreringen. Lyseffektene treffer objektene på en måte som fører til en følelse av livets gang på grønne enger. Kontrastene varierer nok til at ting kommer litt ut av sin naturlige bane rundt klokkas gang. Ellers så er skyggene fremhevet på en måte som fører til altfor lys ringlinje. Alle fargelagene gjør at kameraet har tatt et bilde som har filtrert virkeligheten i noe som ser ut som et variert vindu av ekstraordinære skjørheter på analysepunktet. Selve midtpunktet i bildet blir litt svakt framhevet av den S ugjevne variabelheten på spekterinstillingen. Jeg legger merke til at bildene er tatt med en krysningskonkav speilreflekslinse av krystall, som dermed har ført lyset inn på minnebrikken på en måte som gjør at bildet forskrur seg selv rundt sin egen rundspeilakse. tekstene er også veldig godt utfylt. ordene glinser, og framhever seg utover dataskjermen når jeg ser på dem. De former seg lett og fint, som fører til at de blir lette å lese. meget bra arbeid. ser at dere har lagt inn en innsats! :D

    SvarSlett